Páginas

La delicadesa al servei del castanyer


En Giuseppe Rocca, en Pino tal com el coneixem tots, durant dos dies ens ha mostrat de forma magistral  com ell fa el “cabagno ligure” ...

cistell tradicional de la seva regió, la Liguria italiana que respira l’aire salat del Mar Mediterrani on conviuen castanyers i oliveres, doncs surt aquest cistell de castanyer que es una mesura “da metzza quarta di olive” 6kg i quart d’olives.

Aquí a dalt d’aquestes muntanyes del Pallars ens em entès amb italià, català, gallec, francès, castellà, amb tota naturalitat, tots al voltant d’en Pino mentre anava fent les explicacions de com es fa el cabagno,










en uns moments en que la cistelleria artística o contemporània sembla que agafa tot el protagonisme en el mon cisteller, encara podem disfrutar de com un mestre ens mostra la tècnica perfecte per fer un cistell tradicional amb castanyer, material difícil de manipular per la seva irregularitat i duresa, poc a poc ens anem adonant de que amb l’ofici d’en Pino ens en sortirem de totes les dificultats possibles per acabar el cistell
La perfecció surt de les seves mans, com les paraules de la boca, tan senzill, tan delicat, tan perfecte com tenir integrat l’ofici ancestral de fer un “cabagno” que transmet magistralment a qui te al davant. Aquests dies en Pino ha estat ambaixador de la Liguria italiana al Pallars i nosaltres em tingut la sort de ser-hi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario